Yardım bekliyorlar…
Gölbaşı Bahçelievler Mahallesi’nde Bediha Aktaş ile kardeşi Kemal Karahan’ın birlikte oturdukları evde çıkan yangınlar esrarını korumaya devam ediyor.
Dün meydana gelen yangınla evdeki eşyalar kül haline geldi. Bediha Aktaş çocuklarını dışarıya zor attı, kardeşi Kemal Karahan’ın çocukları ve kendi ailesi ile birlikte 9 kişinin yaşadığı evde can kaybı olmazken, evin birçok bölümü kullanılamayacak duruma geldi.
İtfaiye ekipleri yangının neden çıktığı konusunda henüz bir tesbit yapmış değil, Olay Yeri İnceleme Polis Ekipleri’de fotoğraf çekip, kamera ya alarak yangının neden çıktığını araştırdı ancak bir şey bulamadı.
Feryat eden anne Bediha Aktaş, yangınların nasıl çıktığı konusunda kimsenin bir fikir verip, soruna çözüm üretemediğinden yakınarak, yardımcı olunmasını istedi.
Kızı ilayda’nın olduğu zaman sürekli yangın çıktığını son 1.5 ay içerisinde hergün küçük yangınlar meydana geldiğini son 10 gündür herhangi bir yangın olmadığını belirtip, “Kızım herhangi bir psikolojik destek almıyor. Okuldan da yönlendirilmedi.” diyerek Kaymakamlık ve Belediye yetkilileri ile görüşüp bu konu da tekrar yardım isteyeceklerini belirtti.
İlçe Müftülügüne gittiklerini belirten Bediha Aktaş, “esrarengiz yangınlar ile ilgili dualar okuyunca geçeceğini belirttiler, ancak bir çözüm bulunamadı. Şimdi evimiz kullanılmayacak durumda olup, bizler bu kadar sıkıntının içerisinde ne yapacağımızı şaşırdık. Başımıza böyle bir durum olduğunu bilenler bizlere kiralık evde vermiyor. Bu konularda yardım bekliyoruz.”dedi.
|