|
||
Belediye yi ve Başkanı anlatacak olan Basın ve Halkla İlişkilerdir | ||
Sahaya inmeden, "Körler, Sağırlar Birbirini Ağırlar..." dedirtmeden övgü de, yergi de halktan gelecek. Vatandaşlar, yöneticileri için konuşacak. | ||
Bayram Türkmez Haberi | ||
Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek harıl harıl çalışıyor! desem yeridir. Mesai kavramı bilmeden, sabahın erken saatlerinden itibaren esnaf ziyaretleriyle başlayan 08.00 den itibaren makamına gelerek görüşmeleri ve yapılacak çalışmaları gündemine alan bir yönetici...
Çevreye, Sanata, Eğitime, Sağlığa, Sosyalleşmeye, Milli Değerlere...yani her alanda Gölbaşılılara hizmet için yoğun bir enerji harcayan insan. En büyük destekçisi eşi Yeşim Şimşek hanım olup başkanlık döneminde 3. yılına girmesiyle birlikte farkındalık projelerinin biraz daha öne çıkacağının işaretini veriyor.
Ancak, sorun Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün ya da ajans denilen haber üretenlerin Başkanın hızına yetişememeleri "yazdım, servis ettim, bitti" zihniyetiyle hareket etmeleri ve hiçbir haberin takibini yapmadan ruhuna hitap etmeden iz bırakmadan görev yapmalarıdır. O kadar çok iş yapılıyor ki belki de basın bürosu da buna yetişemiyordur! diye düşünüyorum ancak öyle de olsa "yazdım, servis ettim, bitti.." mantığı iyi değil.
Sahaya inmeden, "Körler, Sağırlar Birbirini Ağırlar..." dedirtmeden övgü de, yergi de halktan gelecek. Vatandaşlar, yöneticileri için konuşacak.
Onun için basın ve halkla ilişkiler bürosu acil olarak haber sunumunda bakış açısını değiştirmesi gerekiyor.
1 şey değiştirirse, çok şeyin değişeceğine inanıyorum. Tecrübeli, birikimli arkadaşlar büroda harcanmayacak inecek sahaya mahalle mahalle dolaşacak, vatandaşlarla, muhtarlarla, STK temsilcileriyle...
konuşacak, konuşturacak, görüşlerine yer verecek. Mahallelerin tanıtımlarını yapacak, Yaşlıların hikayelerini dinleyecek, tarihi/kültürel zenginlikleri yani geçmişi de anlattıracak. Bunu her zaman söylüyorum, şimdi yine yazıyorum.
Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu gerekiyorsa belediye bünyesinden bünyesine 3/5 kişi daha katacak. Bir WEB.TV kurulumunu bile 2 yıldan sonra yapabilen Basın ve Halkla Bürosu'nda bakış açısı değişmedikten sonra hiçbirşey değişmez.
Bu web.tv yakında yayına başlar ancak bunlarla ilgili programlar üretmek için bir yayın kurulu lazım. Ve bu yayın kurulu basın bürosundaki arkadaşlardan oluşmaması gerekiyor. Sadece içlerinden, kendi içlerinde toplantılar yapacak 1 temsilci ile yayın kurulunda da yer alacak. Yoksa aynı bakış açılarıyla bu seferde "çektim, gösterime sundum, bitti..." mantığı ile bir yere varılmaz.
web.tv konusunda sözleşme yapıldıysa bunun 1 ay deneme süresi olur, en az 100 kişilik konferans bağlantıları da yer alır.
Şimdiden bunlarla ilgili çalışmalar ne olabilir? diye bile düşünmek acemilikten başka bişey değildir. Zira, Gölbaşı Belediyesi 2 yıldan beri birçok çalışma yaptı, Başkan Ramazan Şimşek 2 yıldan beri ordan oraya koşturdu, birçok projeye imza attı. Bunların bile gündeme yeniden gelmesi bir iz bırakılmasına, hatırlanmasına neden olacak.
Bunları yazıyorum, çünkü daha önce de çoğu söylediğim/konuştuğum konular olup yazarakta "acaba ben mi anlatamıyorum" diye! son noktayı koyuyorum.
Diğer taraftan Her Müdürlüğün kendi sosyal medya sayfası olması lazım. Müdürlük olarak sosyal medya sayfalarını oluşturan müdürlükler Gölbaşı'na, Gölbaşı halkına hangi hizmeti yaptıysa, kendi bünyesinde hangi çalışmayı yaptıysa yazıp, paylaşacak. Bunları yaparkende bu işleri Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'ten habersiz yapıyormuş gibi yazmayacak. Yani, yapılan her hizmette Başkan Şimşek'in (yani başkanının) imzası olduğunu da farkettirmesi gerekiyor.
Bu durum hem tüm çalışmaların Gölbaşılılar tarafından bilinmesine, daha geniş kitlelere ulaştırılmasına hem de basına malzeme açısından önemli bir işlev görecektir.
Ben, bunun taraftarıyım ve her müdürlük böyle bir çalışma yapmasıyla birlikte bir sinerji de ortaya çıkacaktır.
Basın ve Halkla İlişkiler çok önemlidir. Belediye ve Başkanın yaptığı çalışmaları kendi dilinde anlatır. Birde ilçemizdeki yerel basındaki çeşitlilikle birlikte bir hareketlilik olur. Ancak dediğim gibi "yazdım, servis ettim, bitti.." ya da "çektim, gösterime sundum, bitti.." mantığı olmayacak.
Çok basit dokunuşlarla yapılacak işler bunlar zaten.
Mesela, Belediye Karagedik'te evi yanan vatandaş için yardım kararı almış. Bu bir haber. Yardım malzemesi ulaştırılmıştır. Bu da ayrı bir haber. Ulaştırılan yardım malzemeleri karşısında mağdur vatandaş teşekkür etmiştir, bu da ayrıca bir haber...Ulaştırılan yardım malzemeleriyle ev tadilatına başlanmıştır...Bu da ayrı bir haberdir...arada başka haberlerde olabilir ve sonunda Yardım Malzemeleri ulaşan mağdur insanın evi bitirilmiştir..." bu da ayrı bir haber olarak devamında olabilir..Hatta içinin donatısı da ayrı bir haberdir... Bir haberi zamana yayarak belki 3/6 ay konuları farklı olarak anlatabiliyoruz. Yani, buna haberi takip etmek deniyor. Bu kadar zaman bu haberi anlatırsan kamuoyunda da izi kalacaktır. Ancak, "Mağdur vatandaşa yardım edildi." deyip, "yazdım, servis ettim, bitti.." mantığı yaparsan bu iş olmaz. Buna "etkisiz haber" derler.
Hiç bir iz bırakmaz, kısa zamanda unutulur ve kendi içinde kalır.
Ondan dolayı bakış açıları değişmelidir. Değişim şarttır.
Ve geçen haftalarda da yazdım, özel kutlama günlerinde, yapılan kutlamalarının yanısıra, konusuna göre 2 yıldan beri Belediye hangi çalışmaları yapmış bu alanda onlarında ayrıca anlatılması gerekiyor. Tabi, bunun içinde bir arşiv/istatistik bulunması şart...
Sevgi ve Saygılarımla Bayram Türkmez 03 Haziran 2021 |
||
|
||
Etiketler: Belediye, yi, ve, Başkanı, anlatacak, olan, Basın, ve, Halkla, İlişkilerdir, |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.